Zprávy pro všechny,kteří fandíte naší dostihové stáji:Osobní stránka na adrese: Vazon.svet-stranek.cz

Zprávy pro všechny,kteří fandíte naší dostihové stáji

Na této stránce se budu snažit pravidelně informovat všechny příznivce naší dostihové stáje o dostihových výpravách našich svěřenců a jejich výsledků. Každý,kdo nám fandí, zde najde potřebné informace týkající se pouze dostihů.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... |   další > | na konec >>
27.11.2016 Shrnutí letošní dostihové sezóny

Shrnutí letošní dostihové sezóny
Sice pozdě,ale konečně se dostávám ke krátkému shrnutí letošní sezóny,která nebyla až tak špatná,jako spíš smolná. Hned na jejím počátku opustil stáj Anděl,jehož výsledky nenaplnily očekávání. V létě jsme přišli i o Radbula,který sice dvakrát špatně neběžel,ale také naděje do něho vkládaně bohužel nenaplnil. Hlavním tahounem byla letos Indian Lass,od které jsme to ještě zimě vůbec nepředpokládali. Vybojovala vítězství a několik velmi cenných umístění v první kategorii. Trop zahájil sezónu celkem úspěšně,ale pak nebyl dobře odježděný a ještě k tomu chytl na dostizích zákeřný virus,se kterým bojoval celou druhou polovinu sezóny. Uzdravit a nabrat ztracenou formu se mu podařilo až úplně na poslední dostihový den. Twinky zahájil sezónu také nadějně pěkným třetím místem,avšak poté ho provázela neskutečná smůla,když si z dalších několika dostihů přinesl ošklivá poranění. I přesto dokázal na závěr roku téměř zvítězit,resp.vybojoat pěkné druhé místo,když první bylo nadosah. Další smůla potkala i Tiggyho,když mu nejdříve zrušili dostih,poté bojoval o vítězství,avšak se ztacenou podkovou a odnesly to šlachy.Nicméně se s podzimními dešti dal dohromady a stihl ještě jeden start a získal tak handicap na příští rok. Do stáje ještě přibyl Halcyon Charm,ale zatím v dostizích nijak neoslnil,jelik

31.10.2016 Cesta do Bratislavy

Cesta do Bratislavy
Dneska mi teprve docvaklo,že jsem zapomněla napsat o naší plánované cestě na dostihy do Bratislavy s kobylkou Indiann Lass.Takže rovnou k výsledku. Indiánka startovala v těžkém dostihu první kategorie na 2000 metrů proti 8 soupeřům,když 7 z nich byli hřebci nebo valaši. I jediná klisna v poli byla o mnoho větší a mohutnější než naše malinká bojovnice Indiánka. Průběh dostihu byl velice rychlý,naše klisna se snažila s jezdcem Michaslem Demem cválat na 7.pozici,ale bylo vidět,že má problémy rychlé tempo akceptovat,tudíž si nemohla celý dostih ani na chvíli odpočinout. V posledním oblouku se dokonce propadla na konec pole,ale bojovným výkonem v cílové rovině dokázala doběhnout na 6.místě. Nechla za sebou i dva koně,se kterými se počítalo dost vysoko. Ostudu určitě neudělala,jen škoda,že 5.místo uniklo,jinak by to bylo hezké zakončení naší letošní dostihové sezóny. Je vidět,že více točité dráhy s kratší cílovou rovinou jí úplně nesedí. Jinak Indiánka zůstane v dostihovém tréninku i pro příští sezónu,tak se můžeme těšit na její bojovné srdíčko.

25.10.2016 Trop našel konečně ztracenou formu

Trop našel konečně ztracenou formu
Z nedělních dostihů jsme se vraceli celkem v dobré náladě,protože Trop vybojoval pěkné 4.místo v těžkém dostihu třetí kategorie. Projevem v cílové rovině už to byl náš starý,dobrý Tropík. Krásným závěrem cválal vesele a plný energie cílovou rovinou. Bohužel dostih měřil jen 1400 metrů a Tropovo optimum je na míli,proto nestihl více než to čtrvté místo. Nám to však vůbec nevadilo,po nemoci,které ho trápila od začátku července to pro nás znamenalo,jako by zvítězil. Také už se umoudřil s nastupováním do nového přepravníku. Ráno i odpoledne po dostizích,vlezl ochotně do auta bez jakéhokoliv přemlouvání. Menší náznak ochoty tam byl z jeho strany už minule,ale tentokrát se mu to povedlo na jedničku,což je také další výhra :-) Opět náz zklamal nový koník Halcyon Charm. Přestože celý měsíc pracoval s Tropem,ovoce to žádné nepřineslo a forma se mu nezlepšila. jediné pozitivní bylo,že se po dostihu vydýchal již do 30ti minut a ne hodinu a půl jako minule,ale tím to skončilo,na jeho výkonu se zlepšený dech neodrazil. Uvidíme,zda se přes zimu zlepší a nabere lepší kondici,aby mohl běhat trochu delší tratě,které by mu měly pasovat lépe.

20.10.2016 Twinky zachránil nedělní výpravu do Chuchle

Twinky zachránil nedělní výpravu do Chuchle
Nedělní výprava na dostihy nezačala moc pěkně. Ráno jsem se probudila s rýmou,což by tak nevadilo,jako to,že když jsem nesla Mandorovi kýbl s namočeným šrotem,přišlo na mě z nenadání kýchnutí a přitom mi křuplo pěkně v zádech. Fakt větší smůlu už si ani neumím představit. Záda jsem sice úplně už v sobotu stoprocentní neměla,ale dostih by se tím,nebýt toho nešťastného kýchnutí,spolehlivě odjet dal. Naštěstí byl v Praze tentokrát přítomný žokej Josef Sovka,se kterým máme z minulosti velmi dobré zkušenosti a vztahy,takže byla za mě do sedla Twinky hodně dobrá náhrada. V dostihu jezdec splnil všechny pokyny,které o Twinkym dostal a k vítězství nechybělo málo,bylo úplně nadosah,nebýt toho,že Twinkymu na začátku roviny zavřeli 2 koně volný prostor k rozbalení finiše. Twinky je musel objet a tím manévrem ztratil minimálně délku,která pak v cíli scházela na vítěze. I tak vybojoval velmi pěkné 2.místo a udělal nám radost i tím,jak byl hodný před dostihem. Ne moc dobrý průběh dostihu měl i Tiggy. Přestože měl chuť dopředu a žokrj měl pokyn jet v prostřed pole,v rozhodujících fázích v oblouku tahal Tiggyho opět na nejzadnější pozice. Navíc pak vše objížděl zbytečně z venčí,Tiggy naběhat spoustu metrů navíc. V závěru mu došly 200m před cílem síly. Být lépe odježděný,páté místo by jistě získa

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... |   další > | na konec >>
návštěvníků stránky
celkem127 211
tento týden29
dnes29